***       Водещите вечерни новини       на 1 декември 

...
   ***   
   Водещите вечерни новини   
   на 1 декември 
Коментари Харесай

Водещите новини! Доклад на САЩ: Групировки прекарват терористи и контрабанда през България. Лавров: ЕС няма демокрация, а „дисциплина на палката“


   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 1 декември   

 

Заплахата от тероризъм в България остава ниска, само че задгранични терористични групировки се възползват от противозаконните български мрежи за контрабанда и трафик в опит да вкарат в Европа терористи от Близкия изток и Южна Азия. "

Това се споделя в оценката за България в годишния отчет за тероризма.

***

Руският външен министър Сергей Лавров съобщи, че в Европейския съюз няма народна власт, а „ дисциплинираност на палката “; и назова държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън и висшия представител на Европейски Съюз по въпросите на външната политика и сигурността Жозеп Борел „ страхливци “ за това, че си потеглиха от Северна Македония и не се включиха в полемиките на срещата на ОССЕ в Скопие, съобщи ТАСС.

***

При скришен удар, осъществен надълбоко във вражеска територия, службата за сигурност на Украйна е взривила основната и най-важна железопътна връзка сред Русия и Китай.

Прокремълските медии оповестяват, че казусът се преглежда от проверяващите като допустима " терористична офанзива ".

По първична информация украински военни са задействали няколко експлозива, които се взривили в жп тунела " Северомуйски ", намиращ се на към 6000 км източно от Украйна.

***

Смъртно наказване за " лицето Тагарев " (военният министът Тодор Тагарев- бел. ред.) - това ненадейно изиска депутатът на " Възраждане " Ивайло Чоргов.

На опасността министърът резервира хладнокръвие. " Психоатаките не престават, само че ще се абстрахирам от тях ", сподели той и благодари за поддръжката на плана за капиталови разноски. " Днес ще извършите дребен празник, най-малко за сухопътните войски, в които над 35 година чакат нова бойна техника ", съобщи той.

***

„ Симптоматично е кой тъкмо не желае Борис Бонев за ръководител на СОС. Какъв е претекстът на останалите партии? Искат слаб човек, слаба фигура, която да оглави тази значима институция. Искаме всички обединения да схванат, че освен ние носим отговорността – да, ние носим най-голямата отговорност, само че другите не може да са абдикирали. 38 съветници стават вечно в съпротива – това е отвод от ръководство, отвод да се борят за уговорките, които са дали на своите гласоподаватели “.

***

***

1. „ Ние предложихме пакет от ограничения, които да изсветлят ресторантьорския отрасъл, и в случай че те влязат в действие, Данък добавена стойност за тях да остане 9%. Вчера съвсем всички наши оферти бяха отхвърлени и за нас това значи, че Данък добавена стойност за ресторантьорите би трябвало да стане 20%. Не виждам за какво те би трябвало да заплащат 9%, а всички останали 20% “.

2. „ Установихме, че страната губи по 100 млн. лв. на година от това, че НЗОК заплаща разнообразни цени на обособените лечебни заведения за едно и също лекарство. Има разлика в цената на едно и също лекарство към 10 пъти “.

***

Много от птиците, които съвсем всеки познава – синигери, кълвачи, врабчета, червеношийки, сойки, остават да зимуват в България. През зимните дни им е извънредно мъчно да оцелеят, изключително когато падне сняг. За това осведомят на уеб страницата си от Българското сдружение за отбрана на птиците (БДЗП).

През зимата птиците  имат потребност от спомагателна сила, с цел да поддържат тялото си топло и ние можем да им помогнем, като им осигурим храна. Храната, която оставаме за тях на перваза на прозореца, в двора или в парка, ще им помогне да оцелеят през студените зимни месеци. От организацията оповестиха началото на 15-ата подред акция „ Зрънце Любов “. От Българско дружество за защита на птиците приканват хората да слагат хранилки за птици.

Най-подходящи са суровите слънчогледови семена. Подхранването на птиците се прави единствено в интервала от ноември до края на февруари, показват от организацията. 

***

„ Според Центъра за проверяваща публицистика в Белград на работещите в колцентъра на политическата групировка, които получават 3000 динара на ден (около 25 евро), им се предлага следното:

На 17 декември (когато в балканската страна ще се проведат парламентарни и частични локални избори) преди да дойдеш на работа ще гласуваш, ще снимаш бюлетините си и ще ни я пратиш. Ако забележим, че си гласувал/а за СПС, ще получиш 9000 динара (приблизително 75 евро), уточни още Индекс.

***

 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР